Een duurzame en energiezuinige woning. Dat is de wens van een familie die een nieuwe woning laat bouwen in Amsterdam. Zij hadden zelf al een ontwerp gemaakt, maar nog niet ver uitgewerkt. Al snel bleek dat dit ontwerp niet toegelaten zou worden door de Welstandscommissie van de gemeente Amsterdam, die bepaalt hoe woningen eruit mogen zien in een bepaalde wijk. De eisen in Amsterdam zijn erg streng.

Aan de hand van het ontwerp van de familie hebben we een nieuw ontwerp gemaakt dat voldoet aan de eisen van de Welstandscommissie én alle wensen van de familie. De woning is gebouwd om ook in de toekomst nog aan de dan geldende wooneisen en -wensen te voldoen.

Ook hebben we aangeraden om de woning te bouwen met een speciaal bouwsysteem dat nog weinig wordt toegepast in Nederland, namelijk Euromac2. Dit bouwsysteem is er volledig op gericht de woning zo energiezuinig  mogelijk te maken, met zowel in de winter als zomer een aangenaam binnenklimaat zonder temperatuurschommelingen. Er zijn geen koude zones en geen tocht. Daarbij is de woning ook qua geluiden goed geïsoleerd, zodat er ook geen overlast is van straatlawaai.

Meer informatie? Stel uw vraag aan de bouwexpert!