24
mrt

De nieuwbouwwijk het Harener Holt ligt aan de noordkant van Haren, iets ten zuiden van de stad Groningen. Aan de ene kant van de wijk tref je de gemoedelijke sfeer van een dorp en aan de andere kant ervaar je de levendigheid van de stad. Vroeger stonden op deze plek de buitenhuizen van welgestelden. Hier ligt dus een rijke historie.

Let op: de datum van deze voorlichting staat nog niet vast. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Neem dan contact met ons op!

Lees hier meer over dit nieuwbouwproject

Bij interesse in deze nieuwbouwwijk is het zeer interessant om naar onze voorlichtingsbijeenkomst te komen. Hier begint voor de opdrachtgevers het allereerste vooronderzoek bij hun nieuwbouwtraject. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst behandelen we de locatie van deze kavels, we kijken naar de stad, de wijk en de straat van de kavel van interesse. Dit heeft alles te maken met de bereikbaarheid. Is het voor jou een gunstige plek om te wonen?

Leefbaarheid en kavelaanbod

Als tweede kijken we naar de leefbaarheid. Hoe is de sfeer in de wijk? Is hij kindvriendelijk? Hoe staat het met wandelgebied? Is er een relaxgelegenheid? Hoe zit het met parkeergelegenheid? Bij de derde stap is het woningtype in de wijk aan de beurt. Hebben we te maken met vrije kavels? En wat voor soort woningen mogen er gebouwd worden; rijwoningen, twee onder een kap huizen? Kan wonen en werken gecombineerd worden in deze wijk?

Go or no go

Als je na de voorlichting nog steeds enthousiast bent over de kavels in deze wijk is het tijd om verder vooronderzoek te doen. Bij het daadwerkelijk selecteren van een kavel kijken we aan de hand van jullie Programma van Eisen (PvE) naar het bestemmingsplan, de welstand (waar moet de woning op het gebied van architectuur aan voldoen) en de financiering. Past alles binnen jullie PvE? Dan geven we een go voor het nieuwbouwtraject op de kavel naar keus. Het kan ook voorkomen dat we een no go geven, maar uiteindelijk maak je zelf de beslissing. Dit kan met allerlei aspecten te maken hebben. Het is belangrijk dat jouw woonwensen gerealiseerd kunnen én mogen worden. Soms zijn niet al jouw wensen uitvoerbaar en dan is het beter om verder te zoek naar een kavel waar dit wel kan.